Episode 446 – Veckan som gick

Efter naprapatbesök bestämde jag mig för att ta det lite lugnt med löpningen ett tag och fokusera på att få upp höft- och bålstabiliteten istället. Det är inte konstigt att löpningen går trögt och tungt när jag inte ens har muskler att hålla ihop min egen kropp liggande i horisontal läge. Dessutom har jag, som bekant, tappat motivationen och ett sätt för mig att få tillbaka den är att förbjuda mig själv att göra det. Därför bestämde jag mig för en vecka med härliga långpromenader med hundarna istället. Fokus på må bra-känsla och att bara vara. Ingen prestation och ingen stress. Det visade sig vara en väldigt lyckad plan eftersom det varit helt underbart höstväder i veckan. Och hundarna tycker förstås det är toppen att dom får hänga med ut och sträcka på benen riktigt ordentligt.

Idag kunde jag dock inte riktigt hålla mig utan snörade på skorna för en planerad liten 5-kilometersrunda. Redan efter bara några hundra meter kändes jag i kroppen att något inte alls är som det ska. Jag har känt mig hängig ett par dagar och antar att jag har en infektion i kroppen. Så med min nya kravlösa inställning bestämde jag mig för att rycka på axlarna åt det hela och ändra planen till en skön promenad med inslag av jogging istället. Så mycket enklare allt blir när en har snälla tankar i huvudet istället för att vara så kritisk jämt och ständigt.

Veckan har även varit fylld av yoga. Varje dag har jag tagit mig tiden för ett litet yogapass med efterföljande meditation. Vardagslyx för själen som alla borde unna sig dagligen.

Tre bra saker med veckan

1. Jag har verkligen lyckats koppla av i meditationerna och bara vara
2. Promenaderna har gett mig inspiration att komma igång och jogga igen
3. Snällare tankar trots att jag inte följde planen att jogga 5 km idag

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment