Episode 445 – Nystart: Löpträning

I härligt höstväder bestämde jag mig för att bege mig ut på en härlig löprunda. Efter veckans kurs ”Coachande ledarskap” har jag insett att det är min valda sanning att jag inte kan springa som hindrar mig i min löpträning. En sanning som befästes hos mig redan under skolgympan då jag hade tusen och ett skäl till att intala mig själv att jag var usel på allt som hade med idrott att göra. Nu har jag bestämt mig för att få lite kontinuitet i löpträningen och framgångskonceptet tror jag är att hitta en skön känsla att fokusera på istället för prestation. Min valda sannning ska inte längre få sätta krokben för mig utan den ska sakta men säkert suddas ut. För jag är visst en löpare!

Jag har sprungit hyfsat regelbundet sedan i mars och i augusti sprang jag minsann Midnattsloppet på en skaplig tid. Det var flera tusentals löpare som var långsammare än jag. För att inte tala om alla de som låg kvar hemma på soffan. Så nu ska alla pulsklockor och mätverktyg kastas ut genom fönstret eftersom de bara hjälper mig att hitta fel på mina löprundor – för långsamt, för kort, för ojämnt….. you name it. Istället ska jag hitta tre bra saker med varje runda och dessa kommer jag att skriva ner här på bloggen. Jag kommer dessutom att utmana mig själv att bara tänka positiva tankar under mina löprundor. Alla negativa tankar kommer att bemötas med ”Jag vet att du tycker att det är X, men om det inte vore X hur vore det då?” med förhoppningen är att de till slut ska suddas ut. Heja mig!

Dagens löprunda

Distans: 8,67 km (varannan km promenad och varannan km löpning)
1.  Härlig att andas höstluft
2. Lätt löpning km 4 och km 6
3. Bra tempo med mer tryck i benen km 6


 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment