Episode 443 – Semesterhalvlek

Då var vi halvvägs in i semestern och det verkar som att dom allra flesta börjat jobba igen. Vädret är inte sådär strålande perfekt som det varit större delarna av sommaren och det är rätt skönt faktiskt. Det ger utrymme att fixa alla dom där grejerna som bara måste fixas och som aldrig blir av annars. Skön känsla att kunna pricka av i todo-listan. Men visst, det hade varit härligt med ytterligare några lata dagar i solen förstås.

Idag har jag haft finbesök av U & S med tillhörande barn. Vi konstaterade att det nog var drygt tre år sedan de var här och det har onekligen hänt lite sedan sist. Det säger en del om hur ofta vi ses. Men jag är lite mer portabel förstås utan barn så de gånger vi setts på senare tid har varit hemma hos dem istället. Alltid lika trevligt oavsett plats.

Anna, Astrid, Tage och Siri

Coola morsorna Sofie & Ulrika njuter av solen i bodegan

Vi har pratat framtidsplaner, trädgård, yoga och en hel massa annat medan barnen har roat sig med att ömsom leka häst ute på fältet eller klättra på nybyggda altanen som tydligen är en utmärkt klätterställning. Vädret har minst sagt varit omväxlande, men vi fick en stund i solen i alla fall innan åskan och spöregnet brakade loss. En kort stund senare sprack det upp till solsken igen. Svensk sommar precis så som vi är vana vid den. I alla fall från andra år än just detta.

Långpannepaj med rödbetor, potatis och fetaost

Och på allmän begäran kommer här receptet på den vegetariska pajen som jag bjöd på. Jag hade dock fetaost istället för getost och halverade receptet eftersom vi inte blev 18 personer. Men en riktig höjdare om jag får säga det själv! Barnen verkade dock mer förtjusta i surdegsbrödet och smaskade i sig en hel limpa med god aptit. Lika bra det eftersom vi vuxna ändå försöker dra ner på brödkonsumtionen.

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment