Episode 442 – Semesterrapport

Första veckan av semestern avklarad. Inledde med att jobba ett par timmar i måndags. Vi har äntligen skrivit kontrakt för en ny lokal i Helsingborg och för att flytten ska bli av så snart det bara går var jag tvungen att ta lite beslut kring färgsättning av väggar och snickerier, tillsammans med vår inredningsarkitekt Sofie, innan jag loggade ut helt och hållet för årets semester. Lokalen är något alldeles extra – en 1700-tals skånelänga mitt i centrala Helsingborg. Det kommer förhoppningsvis bli riktigt bra och uppskattat av personalen som idag sitter alldeles för trångt och i en lokal som inte alls är anpassad för våra behov. Direkt efteråt åkte jag till Vejbystrand och blev bjuden på middag av min kära mor som hade lagat min absoluta favoriträtt från barndomen – kyckling och ris med världens godaste sås. Ibland är det enkla det godaste.

Smog goes Gangsta Style

Sen blev det två dagar på hemmaplan med bland annat frukost tillsammans med familjerna Lagercrantz och Lindgren. En frukost som resulterade i att vi stannade i E:s stuga i stort sett hela eftermiddagen.  Himla mysigt att ses eftersom det inte blir av så ofta nuförtiden. K hade stor mage och nedkomst av lillebror/lillasyster väntas i början av september. Alla kidsen skötte sig exemplariskt och till och med lilla A var ganska ljuvlig mellan varven och tyglade sitt bestämda humör nästan hela tiden. Inte en enda bild tyvärr från denna heldagstillställning.

Därefter packades bilen för en smålandsturné med första pit stop på hallandsåsen hos P med fru för återträff med lite fd kolleger. P&P&C och jag har jobbat tillsammans på CapGemini och det blev en helkväll med många glada skratt och intressanta samtalsämnen.

C fastnade inte på bild tyvärr….

En liten bonusgäst var förstås lilla Elsa, en tioveckors westie-tik som charmade oss alla. En tuff liten tjej som gärna hängde på de stora killarna Lack och Smog så gott det gick, även om det nog var lite läskigt när de fick sina tokryck och rusade runt i trädgården som vettvillingar.

Därefter gick turnén vidare till det Lindbladska residenset för en heldag med hundträning i stekheta solen. Vi hann med två riktigt bra träningspass på både land och vatten innan vi avslutade med ett härligt bad i sjön tillsammans med hundarna. Dagens underhållning stod 7-månaders labben Rut för som mer eller mindre lekte kanonkula när hon hoppade från bryggan rakt ner i vattnet som om jag liksom skulle ta emot henne i famnen. Vattenpassionen är det i alla fall inget fel på!

Slutligen var det då dags för helgens tävlingar i Asa, strax utanför Växjö. Lördagen bjöd på WT, Vegby Challenge Cup, där lagen lottades på morgonen med ett ekipage från varje klass. Kul initiativ och ett utmärkt sätt att lära känna nya människor på. Jag startade Lack och vi gick i Elitklass för första gången. Jag är väldigt nöjd med honom fastän kanske poängen inte var så imponerande,  19+17+15+8+0. Nollan var en svår markering i skymd terräng. Lack markerade inte och det var svårt att föra hund eftersom han var i stort sett osynlig för mig. Jag fick ut honom i området, men han hittade inte dummien så efter en stunds tragglande fick jag kalla hem honom tom. 8 poäng fick vi på en annan markering där jag missbedömde avståndet och höll honom i ett område som låg för långt ut. Han lydde fint och jagade där jag bad honom. Vad mer kan man kräva? Ett solklart förarfel med andra ord. Övriga tre stationer tyckte jag att han gjorde riktigt bra med någon liten miss, men inget att hänga upp sig på. Som lag hamnade vi som 6:a av 14 lag så det får väl räknas som godkänt tycker jag.

På kvällen blev det trevligt umgänge med hundvänner och god middag på Asa Herrgård i den härliga sommarkvällen innan vi mer eller mindre stupade i säng. Lite mysigt att bo på hotellrum med hundarna även om dom är tämligen värdelösa att sova med. Det stökas och bökas mest hela tiden och minsta lilla rörelse från undertecknad tolkas som att det är dags att kliva upp.

I söndags var det då dags för Mock Trial och förväntningarna var stora. Första gången vi deltar på något sådant här och spännande att se hur långt man får vara med. Marken var väldigt tuff med tjock och svårgenomtränglig vegetation så det var bara att inse från början att det här kunde gå hur som helst. Jag och Smog fick startnummer 19 och hann se hur välmeriterade hundar åkte ut på löpande band. Till slut blev det då vår tur. Jag tror Smog hann se en skymt av apporten innan den gick ner  bakom ett buskage. Jag skickade honom och han sprang ut i hyfsat rätt område utifrån vad jag kunde urskilja från den platsen där jag stod. BSW stod ute i marken och försökte ge mig anvisningar eftersom hon såg Smog, men jag såg inte henne så det var inte till särskilt stor hjälp tyvärr. Han tog mina signaler hjälpligt, men svårt att göra något vettigt av situationen eftersom det var dold sikt. Så tyvärr fick vi inte in apporten utan blev anvisade att kalla hem. Så var den tävlingen över. Lite snöpligt, men sådant är livet. Resten av dagen spenderades från åskådarplats och det var en fröjd att se duktiga hundar och hundförare som löste riktigt svåra uppgifter under dagen. Det var också fascinerande att se ett så välarrangerat mock trial. Det var precis som om det vore en riktigt jakt och det hade varit så kul att få vara med lite längre för att få lite ”A-provskänning” under ordnade former om ni förstår vad jag menar. Mock trial är så himla kul och jag hoppas verkligen att det blir mera sådant framöver. B-prov i all ära, men det går liksom inte att jämföra med det här som genast blir mer ”på riktigt”. En stor eloge till BSW med crew för otroligt professionellt och välordnat arrangemang både lördag och söndag. Effektivt och väl genomtänkt i så väl stort som smått. Jag har ingenting att anmärka på för det blir verkligen inte bättre än såhär! Pricken över i var förstås det underbara vädret och så Asa Herrgård som serverade supersmarrig mat och tillhandahöll prisvärt boende för både hundar och hundförare. Klockrent!

Väl hemma igen är jag glad att jag har tre veckor kvar på semester. Det är ansträngande med Smålandsturné. Så nu ska jag återgå till horisontalläge och njuta av solstrålarna i min trädgård. Trädgården ja… Förhoppningsvis kommer grävar-G under veckan och jobbar vidare så att jag kan plantera växter och så gräs. Den där sommarfesten jag hade hoppats på lär inte hinnas med i år. Det får bli nästa år i stället när allting är på plats.

 

Comments: 1

Leave a reply »

 

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment