Episode 441 – Projekt Horisontell Trädgård

Jag har en ganska lite tomt och större delen av den har varit sluttande ner mot grannen. Svår att utnyttja till något vettigt och svårt att få saker att växa på grund av torkan som uppstår genom att vattnet gladeligen rinner bort och det är sol i stort sett hela dagen. Den här säsongen var det dags att göra någonting åt det hela och därför startades Projekt Horisontell Trädgård igång. Betongstöd skulle placeras ut längst hela tomtgränsen mot öster och jordmassor skulle fyllas på mot dessa så att tomten jämnades ut. So far so good.

Herr Grävmaskinist satte gladeligen igång att gräva, men åkte sen på andra uppdrag och därför har större delen av trädgården sett ut som efter ett bombnedslag. Igår kom han äntligen tillbaka och Projekt Horisontell Trädgård kunde alltså fortsätta.

Betongstöden kom levererade med stora kranbilen och lyftes på plats en efter en. Därefter fylldes det på med jordmassor och marken jämnades ut. Drygt två dagars jobb senare har jag plötsligt en stor och horisontell trädgårdsyta.

Just nu är det bara jord förstås och det kliar i fingrarna att sätta igång och gräva och anlägga rabatter och sittplatser och gångar och Gud vet allt. Beslutsvåndan är stor trots att jag haft duktiga Anna Vattenkanna till hjälp. Skuggorna har flyttat sig lite sedan hon var här. Solen står helt enkelt lite annorlunda än vad den gjorde för två månader sedan och även träden spelar förstås in för solens flöde. Precis som min kloka syster påminde om, så gäller det att rita och tänka. Trädgårdsintresset är onekligen tålamodsprövande och en stor utmaning för mig som alltid vill ha gjort allting på studs eller kanske allra helst igår.

Och under tiden som allt detta har hänt på hemmafronten så har jag njutit av härliga sommardagar. Igår var det strandhäng bland barnfamiljsmaffian och idag valde vi ett lite lugnare alternativ på Victoria Park där inledde med brunch innan det blev poolhäng och spa resten av dagen. Det kan jag verkligen rekommendera och jag kommer garanterat att sticka dit fler gånger.

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment