Episode 440 – Trädgårdshelg

Klockan är strax efter sju och jag har slagit mig till ro med datorn i min soffa ute på altanen. Solen står fortfarande högt på himlen och den här helgen har verkligen bjudit på riktigt härlig svensk sommar när den är som bäst. Svårslaget faktiskt! Jag borde kanske ha tagit tillfället i akt och åkt till stranden. Men jag gissar att vattnet fortfarande är löjligt kallt så något bad kändes ändå inte aktuellt så jag har istället passat på att göra allt det där som behövdes fixas i trädgården. Jag har rensat ogräs för glatta livet, klippt häcken, planterat om i mina krukor och jag har städat undan gammalt bråte som av någon outgrundlig anledning tycks samlas överallt. Så nu ser det något sånär anständigt ut igen. Ja, i alla fall om man bortser från jättejordhögen och allt ris som ockuperar halva tomten. Grävar-G kom hit och började på Projekt Plana-Ut-Trädgård men sedan dök andra och viktigare uppdrag upp så jag får snällt vänta på nästa lucka. Om jag har tur är det dags för ett ryck imorgon kväll så jag håller tummarna. Men som sagt, bort sett från jordhögen så är det en fröjd att vara husägare med egen trädgård såhär års. Det händer så mycket från dag till dag. Var ute med kameran för någon vecka sedan och för evigade grönskan som var då. Tänkte jag skulle dela med mig lite.

Alliumbollar – ett måste i varje trädgård

En ensam rosa tulpan som jag inte vet vart den kommer ifrån

Näva som jag inte vet namnet på

Pioner, kan man få för många?

Ljuva löjtnantshjärtan

Idag hamnade jag dessutom på Almaregården. Ett ställe som jag varit nyfiken på länge, men jag har aldrig tagit mig dit. Jag har kört förbi flera gånger men aldrig sett deras skylt så har länge varit lite konfunderad var det här stället ligger. Men idag pallrade jag mig alltså dit på jakt efter en öppningsbar krans från EldGarden. Och jag säger bara, Vellingeblomman kan slänga sig i väggen! Det här är ett gemytligt och genuint litet ställe med massor av fina prylar och växter. Jag passade på att shoppa loss så nu har jag lite extra fint hemma. Tog även en sväng inom Vellinge Plantskola och köpte på mig två rosa digitalis som nu lyser upp i rabatten. Och så lite hasselört eftersom jag gett mig den på att jag ska få deras blanka fina blad att breda ut sig och täcka marken runt min rickepump. Var jag än läser om denna växt så står det att den är så himla långsamväxande så det lär bli en tålamodsprövning av rang.

Nytillskott: Fågelbad

Digitalis Purpurea

Rickepumpen och där bakom…

….hoppas jag att hasselörten kommer att trivas

Fler fynd från Almaregården

Det börjar likna nåt…

Imorgon är det jobb igen och två veckor kvar till semester. Kommer nog vara lugnt på kontoret eftersom i stort sett alla är lediga, inklusive våra kunder. Det är ganska skönt att såsa omkring lite och få gjort allt det där som man aldrig får gjort annars. Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av kvällens sista solstrålar medan jag lyssnar på någon av sommarpratarna i P1. På återseende!

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment