Episode 439 – WT-vinst och finbesök

I måndags fick jag besök av fina E med sonen H och dottern A. Tyvärr var inte vädret så fantastiskt som vi hade hoppats på så det fick bli att äta inne. Men grillat blev det åtminstone och den smarriga Kärleksmumskakan som E hade med sig åt vi i solsken på nya altanen. Om bara lilla solstrålen A hade behagat visa sig från sin lite mer charmiga sida så kanske vi hade fått en lugn stund att utbyta några ord också. Nu blev det inte så mycket med den saken, men det var i alla fall trevligt att ses eftersom det inte händer så ofta numera. Jag hoppas fortfarande på att E ska flytta tillbaka till Skåne förstås och då gärna i närheten av Östra Grevie. Kanske snart?

Foto: Annika Hecktor

Igår var det WT i Dagstorp och jag åkte dit för att starta med båda hundarna. Inledde med Lack som skötte sig skapligt genom alla stationerna. Jag är väl varken nöjd eller missnöjd med hans insatser och totalt fick vi 19+12+91+13+19=82p. Det är bara att konstatera att han är inte direkt någon WT-hund. Hela situationen, med mycket väntan mellan stationerna och många hundar överallt, passar inte honom eftersom han då blir okoncentrerad på det som faktiskt är uppgiften, att apportera. Smog däremot är lugn och koncentrerad på sina uppgifter och det återspeglas förstås också i resultaten. Han gjorde ett bra jobb igår och kammade även hem vinsten med 20+17+20+20+17=94p. Jag gissar att det inte är sista gången han påminner om vilket klipp jag gjorde när jag bestämde mig för att köpa den hjälplöse hund som han faktiskt var när han kom till mig. Och jag är oändligt tacksam att han blev frisk från den där hältan som enligt veterinären inte hade särskilt goda chanser att läka. Nu är han fit for fight igen och framöver blir det elitklass-start på både A- och B-prov om allt går som det ska. Och med tanke på gårdagens prisbord så har han verkligen gjort skäl för sitt uppehälle den gode Smog! Helgkurs för jägarexamen, Biabädd, koppel, hundfoder…. ja listan kan göras nästan oändligt lång vilket förstås gör det extra kul att vinna.

Och ikväll blev det middag med E igen och hennes familj eftersom unge herr H hade lyckats smuggla med sig en liten souvenir från Thailand i måndags. En anledning så god som någon att ses igen. Den här gången lyckades A dessutom bli så pass bra på bild att hon blir publicerad här på bloggen. Många flugor i en smäll alltså.

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment