Episode 438 – Tantrunda

Efter regn kommer solsken så idag kring lunchtid tog vi en chansning, jag och C, och styrde kosan mot Åbergs Trädgård med hopp om att vädrets makter skulle bli på bättre humör. Ett tantigt utflyktsmål kanske, men vad gör väl det. Och vi hade turen på vår sida, denna junidag, för i samma stund som vi slog upp bildörrarna på parkeringen så sprack himlen upp och Ystad visade sig från sin allra bästa sida. Härligt! Vi inledde med smaskig lunch och jag fantiserade om att kanske en dag ha ett eget orangeri i trädgården byggt av gamla fönster, precis som på Åbergs trädgård. Lagom stort så att man får plats att sitta några stycken och njuta dagar då vädret inte är lika strålande som idag, skyddat från regn och blåst. Och så kanske jag odlar en tomat eller två, bara för att jag kan. Eller varför inte ett fikonträd?

Chevre- och rödbetspaj – mums!

Miss C bakom sin solglasögon

På Åbergs finns i stort sett allt i växtväg förutom rosor och vattenväxter. Stället är stort, så det finns massor att titta på. Jag höll för en gångs skull i plånboken och lyckades motstå frestelsen att göra några spontaninköp. Inte mycket lönt att köpa växter till en trädgård som ser ut som en enda stor ris- och jordhög. Jag hoppas att grävar-G kommer hit imorgon och färdigställer det projekt han inledde, för att sedan försvinna på andra uppdrag i vecka efter vecka. Suck.

Perenner i mängder

C hade bättre shoppinglycka och fick med sig hem både en hortensia och lite annat smått och gott. En kaffepaus senare fortsatte vi vår tantrunda och körde kustvägen hem. Det blev ett litet stopp på Agdas Countryshop och så förstås Ting Ute & Inne. Väl hemma konstaterade jag att min nya väninna Louise Odier har slagit ut och jag ångrar inte en sekund att hon fick flytta hem till mig.

Louise Odier

Busken har redan flera knoppar så jag har fler blommor att vänta. Jag hoppas verkligen att hon trivs så att hon växer till sig ordentligt där hon står bredvid min nybyggda altan. Underbart vacker och vilken härlig doft! Även de andra rosorna i trädgården verkar vara på gång att slå ut. Honungsrosen har löjligt många knoppar i år och det handlar nog bara om dagar innan den står i blom. Tänk vad kul det är med trädgård. Tantigt kanske, men det är skönt för en kontorsråtta som jag att få lite utlopp även för de kreativa sidorna. Synd bara att det ska ta så fasligt lång tid med allting. Det där med tålamod är ju verkligen inte min starka sida.

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment